Disciplines

Als Beterlopenwinkel hebben wij nauwe  samenwerkingsverbanden met diverse disciplines. De mobiliteit van de klant staat voorop en we doen alles om de klant  daarbij te ondersteunen. In de winkels vind je dan ook een keur van beroepen die met voet en houdings correctie te maken hebben.

Samenwerking staat daarbij voorop, iedere beroepsgroep heeft zijn eigen specifieke kennis en als wij dat met elkaar bundelen is de kans dat je beter lopend onze winkels verlaat het grootst. Kijk op de specifieke winkel pagina voor de directe en indirecte samenwerkingsverbanden.

Disciplines bij de Beterlopenwinkel

Podotherapeut

Podotherapeut

Podotherapie

Voeten zijn de basis van het lichaam, veel problemen met mobiliteit vinden dan ook hun oorsprong in de stand van de voeten.  Een podotherapeut probeert voetklachten te voorkomen en te verhelpen.  Hij onderzoekt de aard en oorzaak van de klachten en stelt daar een behandelplan voor op.

Eventueel maakt hij therapiezolen die samen met een goed passende schoen een beter gangbeeld of stand van de voeten geven.  De behandelingen van de podotherapeut worden geheel of gedeeltelijk vergoedt vanuit de aanvullende verzekering.

De podotherapeut behandelt ook de diabetische voet, deze behandelingen kunnen ook uit de basis verzekering vergoedt worden.

In onze bedrijven in Groenekan (Utrecht), en Leiderdorp vind je een intensieve samenwerking met diverse podotherapeuten

Orthopedisch schoentechnicus

Een orthopedisch schoentechnicus komt in beeld als er wat forsere voetklachten zijn. Vaak is de cliënt doorverwezen door de huisarts, revalidatie arts , of de reumatoloog.  Bij deze doorverwijzingen is er bijvoorbeeld sprake van letsel, reumatische klachten , of forse standsproblemen.

Door middel van maatschoenen, steunzolen en aanpassingen wordt de voet gestabiliseerd.  De orthopedisch schoentechnicus maakt en schetst de schoen en verricht diverse voetmetingen. Veelal wordt er gewerkt met leesten , gipsafdrukken en passchoenen.

In onze winkel in Groenekan (Utrecht) en in het loopcentrum is er een inpandige samenwerking met deze discipline en kunnen we goede afwegingen maken welke discipline ingezet moet worden.

Orthopedisch Schoentechnicus
Loopgang Beterlopenwinkel

Gezond lopen specialist

De Gezond lopen adviseur opleiding is de vervolgopleiding bij medewerkers die Gezond lopen adviseur zijn.  Naast schoen en pasvormkennis leert men tijdens deze opleiding om voet en houdingsklachten te herkennen en deze met goed passende schoenen op te lossen.  De adviseur kijkt naar de stand van de voet in de schoen en hoe de eventuele steun of therapiezool tot zijn recht komt. Ook bij meer complexe voetaandoeningen kan de adviseur adviseren welke discipline ingezet moet worden om een adequate oplossing te vinden voor de voet en houdingsproblemen.

In al onze winkels vind je Gezond lopen specialisten en Gezond lopen adviseurs

Medisch pedicure/pedicure

Net als een pedicure houdt een medisch pedicure zich bezig met de verzorging van huid- en nagelaandoeningen van de voet. Het verschil met de pedicure is dat de medisch pedicure ook de diabetische en reumatische voet behandelt.  En daarin nauw samenwerkt met de podotherapeut.

Als de medisch pedicure afwijkingen aan de voet tegenkomt die gerelateerd zijn aan standsafwijkingen zal je doorverwijzen naar andere disciplines om gezamenlijk de achterliggende oorzaak op te lossen.

Je vindt in al onze filialen een medisch pedicure.

Ook zijn wij op zaterdag open van 10:00-16:00

Medisch Pedicure
Registerpodoloog

Registerpodoloog

De registerpodoloog heeft een  opleiding op HBO-niveau gevolgd aan de Academie voor Podologie en is naast voetkundige ook een schoenspecialist.

De registerpodoloog doet onderzoek bij voet en houdingsklachten en adviseert ook bij de aanschaf van schoenen.  De therapiezolen die eventueel worden gemaakt horen ondersteund te worden door een goed passende schoen.  Zo komt de interventie van de podoloog het best tot zijn recht.

Bij kleine voetklachten als mortons neuroom, hallux limitus etc zie je dan ook een intensieve samenwerking tussen de registerpodoloog en de gezond lopen adviseur.

In de Beterlopenwinkel in Leiderdorp en Den Haag werken wij nauw samen met deze discipline.