Succesvol ondernemen als franchisenemer bij Beterlopenwinkel.

Niets geeft meer plezier wanneer je een klant met voetproblemen kan helpen bij het vinden van een paar comfortabele schoenen. Met enthousiasme help je zo hem of haar om weer pijnvrij en zonder belemmeringen te lopen. Spreekt dit jou aan? Dan ben je bij onze organisatie op de juiste plek.

Wij begrijpen dat je goed wilt lopen

Over Beterlopenwinkel

youtube-video-thumbnail

In 2006 werd de eerste Beterlopenwinkel in Nederland geopend. Beterlopenwinkel staat nu bekend als een gerespecteerde en toonaangevende keten in de schoenenbranche. De klant staat bij ons op één en wordt goed geholpen bij het verminderen van voet- en houdingsklachten.

Als je bij binnenstapt bij een van onze schoenwinkels zul je merken dat er een gezellige sfeer aanwezig is. Wij helpen iedereen dan ook persoonlijk en professioneel, maar vooral ook gemoedelijk. Wij houden natuurlijk rekening met welke schoenen goed voor de voeten zijn, maar ook met de persoonlijke smaak van de klant. Onze gediplomeerde medewerkers zijn opgeleid als gezondlopen-adviseurs. We werken veel samen met tal van andere voetspecialisten zoals de podoloog, orthopedie, podotherapeut en medische pedicure. Samen komen we tot de beste oplossing voor de klant.

meerwaarde-beterlopenwinkel-franchise

De meerwaarde van Beterlopenwinkel

Klanten komen speciaal naar de Beterlopenwinkel voor persoonlijk advies en comfortabele schoenen op maat. Een concept dat meerwaarde geeft en ons bedrijf veilig op de kaart zet in een markt waarin er steeds meer schakels wegvallen. We merken dat een grote groep consumenten behoefte heeft aan persoonlijk contact en advies op maat, en bereid is om een eerlijke prijs te betalen voor goede schoenen.

Beterlopenwinkel bied een breed assortiment in schoenen met verschillende breedte en afwikkelleesten aan, zowel voor dagelijks gebruik als voor de wandel- en bergsport. Ongeveer 30% van onze verkoop bestaat uit schoenen voor wandelaars. Zij komen specifiek naar ons toe voor een passende aanbeveling en de grote keuze aan wandelschoenen.

Als franchisenemer beschik je over de volgende eigenschappen:

  • Je heb een HBO opleiding (minimaal MBO+).
  • Je geeft dagelijks met plezier leiding aan je team. Door je positieve uitstraling weet je mensen te motiveren.
  • Je creëert loyaliteit en vertrouwen bij medewerkers en gasten.
  • Je bent een echte ondernemer en bent bereid tot het gaatje te gaan voor iedere klant.
  • Je begrijpt de relatie franchisegever/franchisenemer en de verplichtingen van beide partijen.
  • Je bent communicatief en in staat om relaties met anderen op te bouwen en te onderhouden.
  • Je krijgt er energie van om jezelf uit te dagen. Je ben gemotiveerd om jezelf de onderneming te laten groeien. Een echte doorzetter.

Begeleiding en training

Bij de Beterlopenwinkel begrijpen we dat een sterke start essentieel is. Daarom bieden we jou als franchisenemer uitgebreide begeleiding en trainingen aan. Vanaf het moment dat je je bij ons aansluit, sta je er niet alleen voor. Wij delen onze kennis, ervaring en ondersteuning om ervoor te zorgen dat jij en je team uitblinken. Samen bouwen we aan een solide fundament voor het succes van jouw franchisewinkel.

Bedrijfscoaching

In een dynamische bedrijfsomgeving is het belangrijk om voortdurend te leren en te verbeteren. Beterlopenwinkel helpt je bij jouw ontwikkeling als ondernemer. Eens per kwartaal kom je samen met je mentor om te sparren. Door samen te werken aan een strategische plan zetten we stappen richting het verwezenlijken van je bedrijfsdoelen en het waarborgen van de groei van jouw onderneming.

Personeel

Bij beterlopenwinkel werken er minimaal 4 parttimers van 24 uur per week en jij als eigenaar. Om een harmonieus team te vormen hebben we een klant- en klaar handboek klaarliggen. Met als doel om jou in staat te stellen om een harmonieus team te vormen dat de waarden en kwaliteitsstandaarden van de Beterlopenwinkel hoog houdt. In dit handboek staat waardevolle informatie over onze bedrijfsprocedures, richtlijnen, productkennis en klantenservice. Dit help je om je onderneming efficiënt en consistent te laten draaien.

Opleiding

Voor de vakkennis is een online opleidingsmodule beschikbaar. Via de Vereniging Gezond Lopen kunnen medewerkers hierop volgend een externe opleiding volgen. Binnen drie jaar wordt verwacht het diploma Gezond lopen adviseur en Gezond lopen specialist te hebben behaald.

Marketing

In de huidige markt is zichtbaarheid alles. Daarom ondersteunen we je bij het maken van een goed doordacht marketingplan en de uitvoering daarvan. Van lokale advertenties tot digitale marketing, wij zorgen ervoor dat jouw winkel opvalt. Samen laten we jouw winkel groeien. Door onze expertise in SEO, SEA en sociale media helpen we je om een sterke klantenbasis op te bouwen en jouw omzet te verhogen.

Inkoopvoordelen

Als franchisenemer van de Beterlopenwinkel profiteer je van onze inkoopvoordelen. Dankzij de aansluiting bij de inkoopvereniging krijg je korting op je inkoop. Ook zorgen we ervoor dat je voorraad zichtbaar is op de website van de Beterlopenwebwinkel.nl en andere online platformen.

Bedrijfsplan

Het opstellen van een gedegen bedrijfsplan en nauwkeurige begrotingen is belangrijk voor een gestructureerde bedrijfsvoering. Als franchisenemer krijgt je begeleiding van een ervaren adviseur om je bedrijfsplan nauwkeurig op te stellen. Met een zorgvuldig opgesteld bedrijfsplan zorg je voor een heldere visie en financiële planning, die de basis zullen vormen voor stabiliteit en de groei van jouw onderneming.

Financiering

Het verkrijgen van financiering is een belangrijke stap. Wij bieden als franchisegever gespecialiseerde ondersteuning aan bij het navigeren door de financiële wereld. Samen stellen we de aanvraag voor financiering op aan de hand van het bedrijfsplan. Met onze hulp kun je rekenen op een strategisch uitgewerkt plan dat de kans op goedkeuring van de externe financiering van minimaal € 150 K vergroot. Met een goede financiële basis kun je zelfverzekerd starten met je onderneming en geeft die doorgroeimogelijkheden voor jouw toekomst.

  • De kortlopende financiering  komt rond de 100K.  Dit is inkoop bij leveranciers die op credit gaan. Dit bedrag valt buiten de externe financiering. 
  • Voor de benodigde externe financiering heb je 15% eigen vermogen nodig. Deze wordt o.a. besteed aan inventaris, apparatuur, inrichting etc.
  • Totale investering minimaal 300k. incl. voorraad.

Investering

Franchise

Om aan de franchise Beterlopenwinkel deel te nemen vragen we een entreegeld van € 10.000. Voor servicebijdragen vragen we een franchisefee van 5% over de netto omzet (per maand) en een investering van 5% aan marketing op je jaarlijkse omzet exclusief BTW.

Locatie

Afhankelijk van de locatie wordt er een financiering tussen 80K en 300K gevraagd. De locatie van Beterlopenvestigingen zijn gesitueerd op B locaties zoals bij een winkelcentrum in de wijk of op een bedrijventerrein. Qua vloeroppervlak is tussen de 100 en 200 vierkante meter nodig. De ruimte bestaat uit een magazijnruimte van 50 tot 150m2, een of meerdere behandelkamers en heeft de mogelijkheid bij voorkeur om samen te werken met andere disciplines. Daarnaast is er voldoende parkeerruimte voor de consument.

Kijkje bij de Beterlopenwinkel