gezond lopen specialisten!

Bij ons in de winkel wordt je altijd persoonlijk geholpen en nemen we de tijd om te luisteren naar jouw verhaal. Daarnaast kun je bij ons vrijblijvend een voetscan laten maken van de voeten waar onze schoenconsulenten je alles over kunnen vertellen. Als we alles in kaart hebben gebracht en we weten wat voor schoenen je zoekt en voor welk doel dan gaan we schoenen passen. Dit alles doen we onder het genot van een kopje koffie/ thee. Samen zorgen we ervoor dat lopen weer beter gaat.

Advies op maat door onze gezond lopen specialisten!

 

 

Advies op maat door onze gezond lopen specialisten!

Bij de Beterlopenwinkel lossen wij voet- en houdingsklachten op door middel van de juiste schoenen. En om ervoor te zorgen dat wij een passend advies kunnen geven gaat er wel wat aan vooraf. Zo worden wij niet alleen intern opgeleid maar volgen wij ook de opleidingen gezond lopen adviseur en de gezond lopen specialist van Detex opleidingen. Daarbij zijn onze winkels ook aangesloten bij de vereniging Gezond Lopen, deze vereniging staat voor gezond lopen op goede passende schoenen van hoogstaande kwaliteit. Alleen winkels die zich specialiseren in pasvorm en merken die de beste pasvormen maken kunnen zich aansluiten bij deze vereniging. Wij zijn dan ook trots op dat wij aangesloten zijn bij deze vereniging en eerlijk gezegd passen wij daar ook perfect bij!

 

Gezond lopen adviseur:

Bij de opleiding gezond lopen adviseur leren wij alles over eenvoudige en veel voorkomende voetaandoeningen. De opleidingen bevat 8 onderdelen. Zo hebben we het onderdeel verkoop, materiaalkennis, de verschillende maakwijzen van de schoenen, pasvormtechniek, voetkennis, banden en spieren, bogen en voettypes en tot slot voetafwijkingen. Kortom een uitgebreide kennis over de voeten maar ook over de schoenen. Dit alles wordt gecombineerd met de praktijk, op deze manier kunnen we al het geleerde gelijk meenemen in de praktijk wat heel leuk is om te zien en we beter de voeten, voettypes maar ook de eventuele voetklachten kunnen begrijpen en hier een goed advies bij verlenen. Bij deze opleiding worden aan het eind 2 examens afgenomen zowel theorie als praktijk en als we voor beide een voldoende halen ontvangen we ook een erkend diploma en die komt mooi in de winkel te hangen.

 

Gezond lopen specialist:

De opleiding gezond lopen specialist is een vervolg op de opleiding gezond lopen adviseur. Bij deze opleiding gaan we overal dieper op in en leren we meer over de complexere voettypes. Deze opleiding bestaat uit 10 verschillende onderdelen en die zal ik hieronder even voor je op een rijtje zetten:

· Reuma en andere aandoeningen

· Het maken en interpreteren van blauwdrukken (voetafdrukken)

· Neuromusculaire aandoeningen (zenuw en spieraandoeningen)

· Podologie/ podotherapeut en welke disciplines zijn er in deze branche

· Voettypen en houdingen

· Diabetische voeten

· Afwijkingen van de voeten, enkels en knieën

· Kinderschoenen en schoenen voor de oudere klant

· Gedragen schoenen en speciale schoenen

 

Ook gaat deze opleiding weer samen met de praktijk wat een hele mooie combinatie is. Ook bij deze opleiding worden er weer 2 examens afgelegd zowel het theoretische gedeelte als een praktijkexamen. Bij 2 voldoendes ontvangen wij ook bij deze opleiding een erkend diploma.

 

Doordat wij deze opleidingen gevolgd hebben en wij ook in alle winkels samenwerken met verschillende disciplines zoals, de registerpodoloog, podotherapeut, orthopedisch schoentechnicus en de medisch pedicures kunnen wij ook een advies op maat geven en voetklachten oplossen en er samen voor zorgen dat lopen weer beter gaat.

 

Op de pagina voetpijn op www.beterlopenwebwinkel.nl vind je heel veel informatie over verschillende voetklachten, waar wij dagelijks mee te maken krijgen, schoenadvies maar ook advies over voetbedden en de juiste sokken

DSCF3225
DSCF3200
DSCF3220
DSCF3307