Wandelschoenen voor moeilijke voeten

 • DSCF3167

  Sandra
  Verkoopster

Wij begrijpen dat je goed wilt lopen

Wandelschoenen voor moeilijke voeten.

Als je moeilijke voeten of voetklachten hebt dan kan het zijn dat je niet gelijk aan wandelen denkt. Maar ik kan je vertellen dat er ook wandelschoenen zijn voor moeilijke voeten. Zo hebben we smalle, gemiddelde en brede wandelschoenen en ook in verschillende categorieën. Alle wandelschoenen die bij de Beterlopenwinkel verkrijgbaar zijn, zijn gemaakt met een uitneembaar voetbed zodat je je eigen opmaat gemaakte zooltje gewoon kunt gebruiken. Daarbij hebben we ook modellen die geschikt zijn voor de gevoelige en kwetsbare voeten, denk hieraan bij voetklachten die komen door bijvoorbeeld reuma of diabetes. Ook als je gewrichtsklachten, voorvoet- of hielklachten hebt kunnen bepaalde wandelschoenen wel eens een goede oplossing bieden. Er zijn heel veel verschillende soorten wandelschoenen, dus om de juiste te kiezen valt niet altijd mee. Hieronder ga ik je uitleggen welke wandelschoenen er zijn en hoe je het beste de wandelschoenen kunt kiezen die goed bij jouw voeten passen. Om te beginnen leg ik uit welke categorieën er zijn. Om de juiste keuze te maken is het belangrijk om te weten welke soorten wandelschoenen er zijn.

Categorie A:

A-categorie wandelschoenen zijn schoenen met een vrij buigzame loopzool zodat het lopen vrij soepel gaat. Dit is vooral heel fijn bij ondergronden die vrij vlak zijn, denk hierbij aan bijvoorbeeld een stadswandeling, op paden bij een boswandeling of een strandwandeling. Omdat deze schoenen vaak laag zijn, zijn ze ook wat lichter in gewicht. Dit is prettig als je de schoenen de hele dag draagt.

Categorie A/B

A/B categorie zit eigenlijk tussen een wandelschoen en een bergschoen in. Het fijne van deze schoen is dat de loopzool niet heel stug is maar wel voor stabiliteit en grip zorgt. Omdat deze schoenen halfhoog zijn zorgen ze voor een goede ondersteuning van de enkel en zo zorgen we ervoor dat je hielbeen goed recht in de schoen staat Zwikken van de enkel zal in deze schoenen zeker niet gebeuren en je krijgt er een rechtere lichaamshouding door. Deze schoenen zijn goed te gebruiken bij ruigere ondergronden denk hierbij aan de duinen of de bossen. Ook zijn deze schoenen heel fijn als je last hebt van enkel- of knieklachten. Door de goede ondersteuning rondom de enkel zorg je voor een rechte houding. En doordat de loopzool iets stugger is wordt de afwikkeling van de voeten beter gestuurd en haal je de druk van de voorvoet af.

Positano Identity
Positano Identity
€254.95
Linosa Identity
Linosa Identity
€264.95
Tessin identity
Tessin identity
€294.95
Ascona lady Identity
Ascona lady Identity
€254.95
Tessin lady identity
Tessin lady identity
€294.95

Categorie B.

B-categorie wandelschoenen zijn halfhoge schoenen met een stugge zool. Deze stugge zool is erg handig bij bergachtige gebieden waarbij we echt wel wat meer moeten klimmen en dalen. Omdat bij deze schoenen de loopzolen stug zijn stuurt deze schoen de afwikkeling en wordt deze buiten de bergachtige gebieden ook gebruikt voor verschillende soorten voetklachten. Denk hierbij aan klachten als een morton neuroom, vastgezette gewrichten in de voeten of enkels en bij alle voetklachten die een beperking geven bij de afwikkeling.

Lima Lady Mid GTX
Lima Lady Mid GTX
€184.95
Mals Identity
Mals Identity
€244.95

Hoe hoort een wandelschoen te passen.

Nu we hebben vastgesteld welke soorten categorieën er zijn is het wel belangrijk om te weten hoe een wandelschoen behoort te zitten. Ik zal hier de belangrijkste punten voor je op een rijtje zetten.

 • De hiel en de wreef moeten goed aansluiten zonder dat je het gevoel hebt dat het te strak zit. Een goede hielsluiting zorgt voor stevigheid en stabiliteit.
 • De tenen moeten juist weer voldoende ruimte hebben. Zorg altijd voor een duimdikte over aan de voorkant want deze heb je nodig bij het afwikkelen van de voet en ook als je een afdaling maakt. Je voeten hebben deze ruimte ook nodig aan het eind van de dag, want je voeten zijn in de ochtend echt anders dan in de avond. Bij wandelingen van meer dan 18 kilometer op één dag moet de ruimte bij de tenen zelfs meer zijn dan een duimdikte. De voeten zakken dan namelijk meer door.
 • Heb je voet- of houdingsklachten kijk dan welke categorie het beste bij deze klachten past. Als je hier vragen over hebt laat het ons weten en wij helpen je graag.
 • Als je wandelschoenen gaat passen doe dit met de juiste sokken. Sokken zijn een essentieel onderdeel als je gaat wandelen. Gebruik bij wandelingen altijd wandelsokken. Deze zijn van een speciale samenstelling gemaakt speciaal ontwikkeld voor het wandelen.

Zo maak je de juiste keuze.

Nu we hebben vastgesteld welke type schoenen en categorieën er zijn en hoe een wandelschoen behoort te zitten kunnen we al bijna een keuze gaan maken. Ik zal hier een lijstje maken van punten die je nodig hebt om een goede keuze te maken.

 • Welke activiteit ga je doen.
 • Wat zijn je persoonlijke voorkeuren, denk hierbij aan een lage of hoge schoen, waterdicht, licht van gewicht, enz.
 • Heb je voetklachten? Welke schoen past daar het beste bij.
 • Heb ik de juiste sokken om de te dragen in de schoenen.

Kom je er zelf niet goed uit of heb je vragen neem dan contact met ons op via whatsapp, of klantenservice@beterlopenwinkel.nl. Wij helpen en adviseren je graag. Natuurlijk ben je ook welkom in een van onze winkels.

Kom langs in onze winkels