Schoenenwinkel Utrecht

DSCF3378

De George In de Maur Beterlopenwinkel is de schoenenwinkel in Utrecht waar er met aandacht naar je voeten wordt gekeken. De schoenwinkel onderscheidt zich door deskundig en gediplomeerd personeel, een uitzonderlijk ruime collectie schoenen, verschillende samenwerkende disciplines en de nieuwste techniek om een 3D voetscan te maken van de voeten! Bij de George In der Maur lossen we voet- en houdingsklachten op door middel van de juiste schoenen. Wij zijn van mening dat heel veel soorten voetklachten opgelost kunnen worden door schoenen te dragen die de juiste pasvorm voor de voeten hebben. Door onze ruime collectie schoenen hebben wij voor iedere voet een passende schoen in huis!

Contact

IMG_4133

Koningin Wilheminaweg 497
3737 BG Groenekan Utrecht

Parkeren is gratis en je staat met je auto voor de deur

Toilet aanwezig

Maandag
8:30 - 17:00
Dinsdag
8:30 - 17:00
Woensdag
8:30 - 17:00
Donderdag
8:30 - 17:00
Vrijdag
8:30 - 17:00
Zaterdag
8:30 - 17:00
Zondag
Gesloten

Het belang van goede schoenen

Schoenen zijn een van de belangrijkste kledingstukken die een mens kan bezitten. Ze beschermen uw voeten tegen de elementen en houden u comfortabel tijdens het lopen. Daarom is het zo belangrijk om een goed paar schoenen te hebben.

Enkele andere redenen waarom het hebben van goede schoenen belangrijk is, zijn:

  • Verbeteren van je houding: Niet veel mensen weten dit misschien, maar de schoenen die je draagt hebben daadwerkelijk effect op je houding. Het dragen van hoge hakken, bijvoorbeeld, kan ervoor zorgen dat je voorover buigt. Dit kan leiden tot rug- en nekpijn. Voorkom blessures: Het dragen van goed passende schoenen die steun bieden, kan blessures zoals verstuikingen en breuken helpen voorkomen. Blessures kunnen ontstaan als u schoenen draagt die te los of te strak zitten.
  • Houd uw voeten gezond: Het dragen van schoenen die goed passen en steun bieden, kan helpen om je voeten gezond te houden. Dit is vooral belangrijk als u diabetes heeft of andere aandoeningen die het moeilijk maken voor uw voeten om te genezen.
  • Zie er goed uit: Laten we eerlijk zijn, er goed uitzien is belangrijk. Door stijlvolle schoenen te dragen die je een zelfverzekerd gevoel geven, kun je er op je best uitzien. Met de verscheidenheid aan beschikbare schoenen is het gemakkelijk om een paar te vinden dat je mooi vindt.

 

Voetklachten door verkeerde schoenen

Er zijn een aantal voetklachten die veroorzaakt kunnen worden door het dragen van de verkeerde schoenen. Enkele van deze klachten zijn:

  • Blaren: Blaren kunnen ontstaan wanneer schoenen te strak zitten of wanneer ze tegen je huid schuren. Als je een blaar hebt, moet je voorkomen dat je hem openknijpt, want dat kan leiden tot infectie. Leg in plaats daarvan een verband over de blaar om hem te beschermen.
  • Voetschimmel: Voetschimmel is een schimmelinfectie die kan optreden wanneer je voeten zweten en in contact komen met schimmel. Symptomen van atleetvoet zijn jeuk, branderigheid en roodheid tussen de tenen.
  • Likdoorns en eelt: Likdoorns en eeltplekken zijn harde huid die kan ontstaan wanneer schoenen te strak zitten of wanneer er constante wrijving tegen je huid is.
  • Bunions: Bunions zijn benige uitsteeksels die zich aan de zijkant van de grote teen kunnen vormen. Ze worden vaak veroorzaakt door het dragen van te krappe schoenen of door een familiegeschiedenis met bunions. Als u een bunion heeft, moet u het dragen van te krappe of smalle schoenen vermijden.

 

Schoenen voor pijnlijke voeten

Als je pijnlijke voeten hebt, is het belangrijk om schoenen te vinden die comfortabel zijn en steun bieden. Sommige mensen met pijnlijke voeten dragen liever sandalen, omdat ze dan niet bang hoeven te zijn dat de schoen tegen hun huid schuurt. Anderen geven de voorkeur aan sneakers of andere schoenen met veel demping.

Als je diabetes hebt of een andere aandoening waardoor je voeten moeilijk genezen, is het belangrijk dat je een arts raadpleegt voordat je nieuwe schoenen koopt. Het kan namelijk zijn dat u schoenen op maat moet laten maken die goed passen en steun bieden.

Bezoek onze schoenenwinkel in Utrecht

Heb je last van deze klachten en wil je graag goede schoenen. Kom dan langs bij onze schoenenwinkel in Utrecht. Ons gediplomeerd personeel zoekt de schoen die bij jouw voet past!